Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Fishing

DagbloggPosted by Daniel Mon, February 22, 2016 12:08:01
Alltså, dom blir bättre och bättre på att fiska efter inloggningsuppgifter. Fick detta mailet nyligen. Det man först märker, är ju att språket är lite knaggligt men också om man hovrar över länken dom vill man ska klicka på så är den inte kopplad till Apple. • Comments(1)//blogg.yings.se/#post653

Pensionsspara smart!

DagbloggPosted by Daniel Thu, February 11, 2016 09:39:29
Hade i veckan en genomgång men en ny pensionsrådgivare, dvs inte Söderberg & Partners som jag haft sedan 2010. Dock så var denna från en firma som nu mera hör till S&P men dom är ändå fristående från S&P.

Det som fick mig att haja till lite var att de fonder som S&P hade rekommenderat tidigare var väldigt dyra. Det håller jag med om och har nog tidigare misstänkt det.

Min hållning har alltid varit att om nu ändå företaget lägger pengar på att låta en pensionsrådgivare sköta pensionen åt mig så borde ju dom göra ett bra jobb. Icke!

Det visar sig att dom har rekommenderat onödigt dyra fonder, faktum är att det är så skjut dyrt att jag inte fattade det när jag räknade på det själv.

Ett exempel: I en av mina pensioner hade dom rekommenderat Söderberg och Partners Tygghet 75. En blandfond som ska garantera att kapitalet inte sjunker under 75% (på ett år gissar jag). Det känns ju tryggt att ge sina pengar till en sådan fond! Vad kostar kalaset då? Jo, det visar sig att dom tar en avgift på 2,39% (!!!) för detta. Inte så mycket kan man ju tycka, men när man räknar på det så häpnar man lite.

Antag att man har 500.000 på sitt pensionskonto, 2,39% på ett år blir då 11.950 KR, på 10 år är det 119.500kr och i mitt fall då jag är 39 år och har 26 år kvar till pension så skulle jag alltså betala 310.700 kr till S&P för något som lika gärna kan förvaltas via en indexfond.

Det är möjligt att jag mina sista 5-10 år vill växla ner risken, men då kan jag ju göra det själv och välja lite mer räntefonder.

Mer om detta i nästa inlägg!

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post652

Spamma Spammarna!

DagbloggPosted by Daniel Fri, February 05, 2016 11:00:58
Eller nu är det krig...

Nu har jag fått nog av SPAM. Inte för att jag får särskilt mycket (misstänker att mycket fastnar i diverse SPAM-filter), men snarare att man accepterar den lilla mängd man får som ok. Det är det inte!

Här är ett enkelt recept hur man fixar SPAM-mail:

Jag fick följande mail:
Det ser ut som att jag har skickat det till mig själv men går man in och kollar i mail-huvudet så får man följande information:

Dvs, man ser var mailet har skickats ifrån.

Sen kollar man upp ip-addressen på nätet. Det kan man göra här till exempel
Då får man fram följande information:
Sen är det bara att skicka mail tillbaka och be dom sluta SPAM!

*Släpper microfon från axelhöjd*

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post651

Ironman Kalmar 2015 Official video

IM 2014/2015Posted by Daniel Wed, September 23, 2015 12:46:27
Man blir ju minst sagt lite sugen att köra igen nästa år! Vi får se om jag anmäler mig till någon annan Ironmantävling. • Comments(0)//blogg.yings.se/#post650

Ironman Kalmar 2015 andra videor

IM 2014/2015Posted by Daniel Wed, September 23, 2015 12:44:26

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post649

Ironman Kalmar 2015 - Race report

IM 2014/2015Posted by Daniel Wed, August 19, 2015 22:14:57
Ja, detta triathlon-året blev ju inte riktigt som planerat på grund av ett långvarigt virus som satte sig i halsen efter TriMallorca-lägret. Jag fick ställa in Ironman Frankfurt (vilket kanske var lika bra det med tanke på dom 38 graderna dom hade där nere på tävlingen).

Under sommaren så hade jag nästan ställt in mig på att få passa även på Kalmar Ironman, men eftersom boendet och allt redan var betalt så tänkte jag att jag kunde lika gärna åka dit och i alla fall ställa mig på startlinjen och så får man se vad som händer.

Innan jag kom så långt så satte jag mig på hårdträning. Så tre veckor innan Ironman började jag köra längre och längre pass, och när folk började skriva om sista långpassen på sociala medier hade jag precis börjat komma upp i lite längd. Jag insåg också att jag måste trappa ned något inför race-week, men att jag kanske inte skulle kunna toppa något speciellt ändå.

Jag gick in i sista veckan med lite lätt halsont (något jag nästan alltid får innan stora tävlingar) men brydde mig inte så mycket om det, utan försökte vila och köra några lätta pass för att hålla igång kroppen och för att testa cykeln.

I år hade jag ju också en ny cykel att köra på, den skulle få göra sin tävlingsdebut och vi hade inte riktigt bekantat oss med varandra än. Det är mycket som ska passas in och testas innan en tävling, men allt hade jag inte tid för. Timmen innan cykeln skulle checkas in i växlingsområdet lyckades jag bland annat få tag på en liten ramväska till den, som jag inte ens hade testat att cykla med (ett misstag skulle det visa sig).

Simningen
Det hade varnats för hårda vindar under dagen vilket visade sig stämma under simningen. Ute på vattnet gick det stora vågor och gäss. Från land såg det inte så farligt ut men val ute i vattnet skulle det kännas av rejält.

Jag ställde mig i 1:30 gruppen inför starten. Hade ju inte simmat så mycket sedan Mallis så jag var lite osäker på formen och ville heller inte bränna ut allt för mycket energi i början av tävlingen. När starten gick traskade vi fram i ledet till vattnet och började simma direkt. Dom första 50 metrarna var lugna men så fort man kom ur själva hamnbassängen fick man vågorna rakt emot sig och man nästan stampade med huvudet i vattnet. Det blev också ganska stökigt bland simmarna, jag gissar att det beror på att många drabbades av panik i vattnet.

Efter några hundra meter vände vi norr ut och simmade mot Kattrumpan, vilket gjorde att vågorna kom från höger. Det gjorde inte saken mycket lättare, varje armtag fick kämpas fram och det var sjukt svårt att navigera efter dom ändå 2 meter höga bojarna som knappt syntes mellan vågorna.

Jag tog mig fram till vändningen och rundade bojarna och skulle sätta av tillbaka till vågpiren igen när jag insåg att dom flesta simmade åt fel håll. Tanken är att man ska hålla dom gula bojarna på vänster sida hela tiden och dom är utplacerade i en smal rektangel, men då jag följde ena långsidan av den på väg tillbaka så simmade dom flesta 2-300 meter åt höger om bojarna. Jag misstänker att det blev en slags masshysteri och att alla följde den som simmade först (och fel). Nåja, jag tog sikte på nästa boj och betade av dom en efter en. Mitt i fick jag simma lite bröstsim för att ha en chans att kunna se var nästa boj var någonstans.

Väl inne bakom vågbrytaren så lugnade det ned sig lite, men då hade dom flesta felsimmarna kommit tillbaka på banan och det blev istället väldigt trångt. Rundade vågbrytaren och lyckades till och med vinka till Milton och Jessica som satt ute på den.

Kom till slut in till växlingsområdet efter 1:46, dvs 20 minuter långsammare än förra året.

T1
Första växlingen tog ca 7 minuter och jag tog god tid på mig. Det är ju inte här jag vinner tid direkt. Drack en drickyoghurt efter simningen och fick på mig cykelgrejorna och småjoggade till cykeln.

Cyklingen
Eftersom det blåste östliga vindar så var motvinden över Ölandsbron väntad. Det var riktigt segt att cykla den i år, men det var bara att bita ihop och tänka på att inte köra för hårt. Jag hade valt att inte köra med någon hastighetsmätare i år, vilket säkert var bra på just det partiet.

Sedan vände man av söder ut och fick en rejäl sidovind att slåss med istället. Det funkade rätt ok, men kanske inte var helt optimalt på cyklingen. Det bästa partiet var att cykla över Alvaret då man korsar Öland från öst till väst. Där hade man en fin medvind i ryggen, så inte ens det lätta uppförslutet kändes jobbigt.

Efter Alvaret var det bara 10-15 kilometer kvar av Ölandsbiten och jag gladde mig åt att inte behöva cykla på Öland mer efter detta. Tog bron på vägen tillbaka med rasande fart och åkte in till centralare delen av Kalmar och rundade rondellen för att ge mig ut på sista 6-mila knixen. Där visste jag att Jessica och Milton skulle stå så det gladde mig att få lite support och hejningar från dom. Två gånger passerade jag dom innan jag kunde cykla in mot växlingsområdet för att ställa ifrån mig cykeln.

Totalt tog cyklingen 6:40, vilket inte är så illa med tanke på hur lite jag har tränat.

Ett annat misstag som jag gjorde var att jag kvällen innan testade med att hälla ner lite av Isostars Carbonates i min sportdryck som jag skulle ha under cyklingen. Jag gissar på att det var blandningen av sportdryck och dessa tillsatser som gjorde att den dels blev kolsyrad och alldeles för stark. Det slutade med att jag fick tvinga i mig en och en halv flaska av det. Annars blev det mest vatten och utspädd sportdryck under cyklingen.

T2
Andra växlingen tog jag lika lugnt som första. Snörde på mig skorna och drack en halv ljummen drickyoghurtigen.

Löpningen
Löpningen var det stora osäkra kortet under tävlingen. Hade knappt sprungit något sedan Göteborgsvarvet, vilket skulle kännas av ganska rejält. Efter ca 2,5 kilometer sa kroppen stopp och jag fick börja gå första gången. Det blev en lång mara som jag mestadels gick. Planen var att ta den under 6 timmar i alla fall och efter idogt gnetande kunde jag konstatera att jag skulle klara av det med en liten marginal.
Efter 5:47 kunde jag staplande springa över mållinjen på mitt livs andra Ironman!

Totaltiden på Ironman Kalmar 2015: 14:31:35

Slutsatser
Ska man gå en mara så behöver man vara förberedd för det också. Jag fick grymma skavsår under fotsulorna av att gå (hade iofs också ganska nya skor på mig så kanske 25% kan skyllas på det).

Annars så måste jag säga att jag är överraskad över hur mycket kroppen egentligen klarar av. Om man bortser från skavsår och blåsor så mår kroppen förvånansvärt bra efter 226 kilometers kneg och stretande. Jag tror jag hade mer ont i kroppen förra året.

Dock så har jag ändrat inställning om att dom flesta klarar av att göra en Ironman till att man faktiskt behöver ett par års förberedelser inför det och en hel del träning på både simning i öppet vatten och cykling i diverse olika väder och vindar.

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post647

My city

MusikPosted by Daniel Fri, February 27, 2015 18:46:43
Hoppla, nu var det länge sedan igen som jag skrev något här. Det har hänt en massa sedan senast men jag tänker inte ta upp allt det nu utan nöjer mig med att för stunden publicera låten som snurrar mest i mina lurar (snurrar låtar fortfarande? nej, det var nog länge sedan man snurrade skivor). Insåg att den alltid spelades när jag åkte över GötaÄlvsborgsBron på vägen till jobbet så det har liksom blivit lite av symbolen för Göteborg. • Comments(1)//blogg.yings.se/#post646

Äga eller hyra?

Ekonomi/FinansPosted by Daniel Tue, November 25, 2014 10:30:24
Den stora frågan, speciellt i storstaden, är ju boendefrågan. Bland annat frågar man sig, ska jag hyra eller äga en lägenhet? Vad är risken med att äga en bostad? Vad är fördelen?

Jag har tittat lite på data för att äga en bostad (lägenhet) i Stockholm och kommit fram till följande.

Sedan 2005 har man haft en genomsnittlig avkastning på 8,12%, dvs hade du köpt en lägenhet för 1 000 000 kr i början av 2005 hade den idag varit värd 2 293 800 kr, dvs en absolut avkastning på 130,55 %.

Man kan argumentera att det i så fall också är stor risk med att köpa en lägenhet. Det ska man ha med sig att det är och det är också lite av orsaken till att risk premien är så hög. (Notera att detta inte är inflationsjusterat men vi har ju inte haft speciellt hög inflation i Sverige dom senaste 10 åren).

Den månatliga avkastningen har varit 0,74% med en standardavvikelse på 2,19%. Genom att räkna ut ett 95% konfidensintervall finner man att med 95% av utfallen kommer kommande månads avkastning ligga mellan 0,40% och 1,08%.

Underliggande data är taget från Valueguards Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index

Historiskt sett kan man ju alltid säga att det har varit bra att äga sitt boende men hur ser det då ut idag? Man kan ju inte alltid räkna med att priserna stiger. Vad skulle hända om man köpte en lägenhet idag och priserna föll?

Antag att priserna faller med 5% från dagens nivå under ett år. Om du då har köpt en lägenhet för 2 miljoner med ett kapitalkrav på 15% så innebär det att din avkastning blir -41,67% dvs en ganska dålig investering. Hur mycket kan priserna falla för att du ska förlora ditt kapital helt? Svaret på det är 12% för din 2 miljonerslägenhet.

Antag att du istället har köpt en lägenhet för 5 miljoner och priserna faller med 5%. Då blir avkastningen endast -16,67% och priserna kan falla hela 30% för att ditt kapital helt ska raderas.
 • Comments(1)//blogg.yings.se/#post645

Det ständiga kriget

DagbloggPosted by Daniel Tue, November 18, 2014 14:34:20

Det pågår ett ständigt krig på min dator. Kriget om dom 11 platsera för Windows Icon Overlay. Av någon anledning så har någon på Microsoft valt att programmera så att man endast kan ha just 11 stycken olika överlagringsiconer. Vad är då en överlagringsicon? Jo, om man installerar program som till exempel dropbox, SkyDrive eller andra versionshanteringsprogram så kommer dessa med. Dom visar sig som små ikoner över filerna i mappar, och även ikoner på mappar, som talar om i fall filen/mappen har ändrats eller är senast uppdaterad.

Problemet är att dessa program kräver 8-9 stycken sådana ikoner var, vilket gör att när dom försöker registrera dom på datorn så blir det kaos. I registret finns en nyckel som heter:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiers

Det är under denna nyckel man hittar kaoset. Sen ser man hur varje gång det kommer en programuppdatering, hur programmerarna försöker hitta nya sätt att få sina nyckar överst i listan. Det är nämligen dessa 11 som används, dom andra ignoreras. Just nu vill jag endast att Tortoise ska använda dessa, så jag har låtit dom få vinna med hjälp av mig. Men man ser ju hur dom andra programmen försöker komma längst upp på listan genom att lägga till mellanslag som första bokstav eller ett citationstecken.

Känner mig lite som FN när jag får sitta och medla mellan dom... • Comments(0)//blogg.yings.se/#post644

Nästa års tokigheter

IM 2014/2015Posted by Daniel Sat, September 27, 2014 17:51:24
Efter att ha vilat i en månad och lite mer så börjar det krypa i kroppen och man vill börja planera nästa års träning och tävlingar. Egentligen är det ju inte så mycket att planera, snarare att följa upp med tanke på att jag redan har anmält mig till alla tävlingar redan.

Planen är att åka ner till Mallorca med TeamSnabbare två veckor i början av maj och avsluta den vistelsen med att köra Mallorca halv-ironman. Sen bär det hem till Sverige för att fortsätta träningen fram till 5:e Juli då jag ska köra Frankfurt Ironman. Denna tävling kommer vara årets A-tävling, dvs den tävling som jag kommer satsa fullt på och som kommer prioriteras över alla andra tävlingar.

Sen kunde jag inte hålla mig efter Kalmar utan anmälde mig till Kalmar Ironman igen nästa år, mest för att det är en så trevlig tävling. Det blir lite kort mellan Frankfurt och Kalmar, då Kalmar är som vanligt i mitten av augusti, men jag tror det ska gå bra att vila mig i form till den.

Det gäller att lägga in större delen av all träning nu under vintern och inte göra som jag gjorde förra året och börja i slutet av april.

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post643

Raised Fist

MusikPosted by Daniel Thu, September 25, 2014 16:07:34
Lyssna och njut. Arg musik.


 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post642

Det här med crossfit...

DagbloggPosted by Daniel Fri, September 05, 2014 12:35:08


 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post641

Ironman Kalmar 2014, officiel video

IM 2013/2014Posted by Daniel Wed, August 27, 2014 14:48:00
Får man inte gåshud när man ser detta så är det något fel...


 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post640

Ironman Kalmar 2014, Race report

IM 2013/2014Posted by Daniel Tue, August 19, 2014 18:13:01

Ironman Kalmar 16 augusti 2014, Race report

Detta var min ironman-debut och till skillnad från dom flesta så hade jag inte gjort något mellanting innan jag gav mig på Ironmandistansen. Det enda jag hade i bagaget var ett antal olympiska distanser, två marathon och en halv-vätternrunda. Dock så kände jag mig ändå väldigt förbered med tanke på att jag nu har tränat i två och ett halvt år inför denna dagen.

Race-veckan

Två veckor innan tävlingen hade jag börjat känna mig lite tjock i halsen så jag valde att skippa några av passen under race-veckan. Dels för att inte riskera att det skulle bli värre och dels för att försöka få så mycket vila som möjligt innan tävlingen. Jag skruvade en del med cykeln istället, då jag valde att göra servicen själv istället för att lämna in den. Det blev ett kedjebyte, byte av hjulen på växelföraren och nya styrlindor. Sen var cykeln redo för tävlingen.

Väl nere på plats i Kalmar tog jag en timmes cykeltur för att känna av hur kroppen kändes och kontrollerade att cykeln fungerade som den skulle. Där efter följde registrering och pre-race-möte. Det var inte så mycket nytt på det men skadar inte att sitta där och lyssna lite.

Under fredagen så checkade jag in cykeln, packade påsarna (bike-bag och run-bag), samt var med på en frågestund som klubben anordnade angående Ironman. Det var intressant att höra vad panelmedlemmarna hade att säga om diverse frågor. Bland annat hur man hanterar att gå in i väggen under en tävling, hur man kan förhindra det, och även en hel del om hur man får i sig all energi man behöver under tävlingen.

Min plan för energi-intag var att se till att ha 6 bars, och 4 gels med mig på cyklingen (något som senare blev ändrat till 8 gels), plus lite smågels, magnesiumtabletter, och 4 salttabletter. Utöver det så tänkte jag också ta med mig en macka och en drickyougurt att ha direkt efter simningen. För löpningen så tänkte jag ta med 2 gels och sen ta det som fanns utmed banan, plus att ha en macka förbered efter cyklingen som jag skulle kunna ta.

Simningen 3800 m

Sim-starten var omgjord till en vågstart i år vilket innebar att man ställde sig i en startgrupp som motsvarade den tid man trodde man skulle simma. Det innebar att jag ställde mig i gruppen 1:25 (faktiskt så ställde jag mig mellan 1:20-gruppen och denna eftersom dessa ändå flöt ihop senare). Sen gick man på led i startfållan ner i vattnet via en ramp och började simma direkt. Jag tyckte sim-starten var väldigt bra, fick inte alls det där flåset man brukar få vid mass-starter och kunde genast komma in i en bra rytm. Jag hade inte rekat simbanan så mycket utan visste bara i stora drag hur den skulle gå så vid vissa bojar ville jag vända tidigare men fann mig snart när jag såg att ingen annan vände.

Simningen flöt på utan problem, jag fick några smällar av en del men inget som var allvarligt. Nackdelen när man simmar i dom långsammare startgrupperna är ju att folk där är allmänt dåliga på att navigera så flera gånger fick jag problem med folk som simmade in i mig från sidan.

T1, Första växlingen

Efter simningen kom jag upp ur vattnet, drack en halv mugg med vatten, hittade min blåa bike-bag och sprang in i ombytestältet. Där träffade jag Jesper, en cykel-ledare i klubben, så vi bytte om och stod och snackade lite med varandra. Jag hade ingen brådska utan tog god tid på mig att fixa allt. Totalt så tog växlingen 7 minuter.

Cyklingen, 180km

Ut på cykeln och full fart mot Ölandsbron. Det blåste lätt vind från väster så man hade medvind över bron och själva puckeln på bron var snart avklarad och efter det kunde man susa fram dom resterande 5 kilometrarna i 40 km/h. Väl ute på Öland vände man söder ut och pumpade vidare mot nedre delarna av ön. Man skulle cykla en loop på 12 mil här ute och sedan återvända till fastlandet för att köra en loop på 6 mil. Utefter vägen på Öland stod det folk nästan över allt, och man hade aldrig en tråkig stund. Jag försökte hålla uppe farten, samtidigt som jag såg till att växla vätskeflaskor vid varje aid-station. Dock så drack jag inte mer än en flaska (knappt) per timme, vilket gjorde att jag bara behövde byta en flaska i taget. Där i mellan försökte jag få i mig ca en och en halv bar och en gel i timmen, plus en eller två bananhalvor vid varje aid-station.

Den tyngsta biten på cyklingen blev när jag skulle korsa Öland på vägen tillbaka mot fastlandet då man hade en motvind och lite uppförslutning i 7-8 kilometer. Där sänktes hastigheten rejält men jag såg att jag inte var den enda som fick slita där.

Efter Öland så cyklande man in och gjorde en loop in mot växlingsområdet innan man åter vände utåt för att köra den sista delen av cyklingen på ca 6 mil. Denna del var lite seg men jag kände mig ändå inte så trött. Jag låg och växeldrog lite med en klubbmedlem (på korrekt avstånd) vilket gjorde att det ändå blev lite lättare. Sista biten försökte jag ligga på lite lättare växlar för att underlätta löpningen, kanske inte spelar så stor roll under en sån här tävling men kanske mer mentalt.

T2, andra växlingen.

Tog det lika lugnt vid denna växlingen. Såg till att byta strumpor så jag hade torra och fräscha till löpningen. Stoppade på mig lite kramptabletter och gels samt försökte äta min andra macka (tunnbröd och leverpastej). Det visade sig vara lika svårt att få i sig denna som den tidigare, så första tuggan spottade jag ut efter en halv kilometer och slängde resten.

Löpningen, 42km.

Löpningen började med en slinga genom centrala delen av Kalmar och man fick springa förbi målområdet första gången (av totalt 4 gånger) för att sedan ge sig ut på första varvet av tre. Varje varv var på 14 kilometer och man sprang norr ut i ca 7 kilometer innan man vände söder ut och kom in till centrum igen. Första varvet gick riktigt fort, kanske lite för fort. Jag tror jag höll 5:30-5:35 den första milen. Mycket tack vare alla som hejade och att äntligen få göra något annat. I början på andra varvet började jag känna av att magen inte riktigt hängd med. Varje gång jag försökte dricka lite sportdryck så kände jag hur den ville vända och komma upp igen. Försökte springa lätt utan att låta något komma upp och fick gå mer och mer. Jag tänkte att om jag började spy så skulle all energi försvinna ur kroppen den vägen. Jag insåg att jag skulle ändra lite taktik vid depåerna och började dricka vatten, cola, och sedan skölja ner med mer vatten. Detta visade sig fungera och jag insåg att jag skulle kunna ta mig runt på detta sätt. Fick hoppas på att den energi jag fick i mig under cyklingen skulle hålla till löpningen.

Jag hade också läst att dom skulle ha gels vid depåerna som skulle vara av körsbärssmak. Perfekt tänkte jag (körsbär är min favoritsmak). Dock så visade det sig att den körsbärssmaken var ganska däst, mer åt katrinplommon-hållet. Vilket inte alls passade mig, så den gel jag försökte få i mig spottade jag raskt ut. Dom gels som jag hade med mig var jag heller inte så sugen på att äta med tanke på hur magen ogillade dom. Jag försökte också äta en BareBar som jag hade fått med mig men det visade sig att den var lika svårtuggad som mackan. Tillbaka till Cola och vatten helt enkelt.

Ut på sista varvet så började jag springa lite mer och kunde hålla en ganska bra takt. Någonstans när jag hade ca 7 km kvar insåg jag att jag skulle kunna hinna med att komma under 13 timmar om jag bara såg till att springa hela tiden. När jag började närma mig stan igen och hade ca 2,5 km kvar hade jag ca 20 minuter kvar, men då starten hade varit lite flytande och jag själv var osäker på om klockan verkligen stämde så vågade jag inte chansa utan försökte trycka på lite i stegen hela vägen.

Efter sista vätskestationen så var det ca 500 meter kvar till målet och man skulle bara springa över en träbro, genom muren och sedan svänga upp på upploppet. Det var en härlig känsla i kroppen när man tog svängen och kunde se målet. Jag började öka för att komma förbi några som sprang framför mig och insåg att jag kunde hålla ett ganska högt tempo och lyckades springa förbi ett par stycken på målrakan. Sprang över mållinjen på tiden 12:53:19. Inte alls illa för första Ironman-tävlingen! • Comments(0)//blogg.yings.se/#post639

Göta Kanal Triathlon, Race report

IM 2013/2014Posted by Daniel Tue, August 19, 2014 18:12:25
Ska fyllas i

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post638

Västerås Triathlon 15 juni 2014, Race report

IM 2013/2014Posted by Daniel Tue, August 19, 2014 18:11:59

Planen inför Västerås var att jag skulle lägga allt krut på löpningen. Det innebar att jag skulle hålla tillbaka lite på cyklingen för att kunna maxa ut på löpningen.

Simning 1500 m

Simstarten var en mass-start från stranden. Jag ställde mig i tredje eller fjärde ledet och lät dom flesta sticka iväg innan jag själv satte igång. Mastergruppen startade 2 minuter före motionärerna den här gången vilket gjorde att ett par av motionärerna började komma ikapp efter ungefär 3/4-del på simningen. Efter 500 meter skulle man springa upp på land och sedan hoppa ner i vattnet på andra sidan av en pir. Resterande biten av simningen gjorde man i småbåtshamnen och en liten del av Svartån. Simningen gick långsamt vid denna tävlingen också, jag kom upp efter 37:46. Trodde jag skulle vara snabbare den här gången men icke! Nåja, det var bara att växla till cykeln och köra vidare.

Cykling 40 km

Ut på cykelbanan som var en 5-varvsbana. Vinden hade börjat ta i mer och mer och man cyklade ut i medvinden för att sedan vända in och köra i motvind. Därefter rundade man växlingsområdet och målområdet för att sedan åter ge sig ut. Cyklingen kändes bra och jag tryckte på lite mer än planerat under tiden. Passade på att få i mig lite energi och såg till att dricka lite också. Vinden började blåsa mer och mer och jag tror det blåste 6-7 m/s på sista varvet. Fick en cykeltid på 1:12:23, klart bättre än i Uppsala.

Löpning 10 km

Jag växlade snabbt och gav mig ut på löpningen. Där skulle man springa 3 varv på en ganska krånglig bana men det var bara att följa efter alla andra och där det var extra svårt stod alltid en funktionär och pekade var man skulle springa. Efter ca 1 km tittade jag ner på klockan och såg att jag sprang i 4:50 fart. Det gick ruskigt snabbt! Kände att jag kunde pina på ganska bra, trots att jag hade gjort en lite för tung cykling. Jag försökte hålla upp farten hela tiden och undvek att dricka något vid vätskestationen. Tempot minskade ner till 5:10 några gånger och jag insåg att jag började tappa mitt mål att springa på under 50 minuter. Sista varvet insåg jag att jag också behövde dricka lite trots allt. Tyvärr så var sportdrycken dom serverade alldeles för utspädd så den gjorde inte så mycket nytta. Bet ihop och kämpade mig igenom dom sista kilometerna. Fick en löptid på 50:36 vilket ändå var årsbästa på milen.

Totalt så fick jag en tid på 2:44:04 och blev 23:a av 25 startande i klassen Masters 35-39. Nytt PB på Olympisk distans!

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post637
Next »