Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Fishing

DagbloggPosted by Daniel Mon, February 22, 2016 12:08:01
Alltså, dom blir bättre och bättre på att fiska efter inloggningsuppgifter. Fick detta mailet nyligen. Det man först märker, är ju att språket är lite knaggligt men också om man hovrar över länken dom vill man ska klicka på så är den inte kopplad till Apple. • Comments(1)//blogg.yings.se/#post653

Pensionsspara smart!

DagbloggPosted by Daniel Thu, February 11, 2016 09:39:29
Hade i veckan en genomgång men en ny pensionsrådgivare, dvs inte Söderberg & Partners som jag haft sedan 2010. Dock så var denna från en firma som nu mera hör till S&P men dom är ändå fristående från S&P.

Det som fick mig att haja till lite var att de fonder som S&P hade rekommenderat tidigare var väldigt dyra. Det håller jag med om och har nog tidigare misstänkt det.

Min hållning har alltid varit att om nu ändå företaget lägger pengar på att låta en pensionsrådgivare sköta pensionen åt mig så borde ju dom göra ett bra jobb. Icke!

Det visar sig att dom har rekommenderat onödigt dyra fonder, faktum är att det är så skjut dyrt att jag inte fattade det när jag räknade på det själv.

Ett exempel: I en av mina pensioner hade dom rekommenderat Söderberg och Partners Tygghet 75. En blandfond som ska garantera att kapitalet inte sjunker under 75% (på ett år gissar jag). Det känns ju tryggt att ge sina pengar till en sådan fond! Vad kostar kalaset då? Jo, det visar sig att dom tar en avgift på 2,39% (!!!) för detta. Inte så mycket kan man ju tycka, men när man räknar på det så häpnar man lite.

Antag att man har 500.000 på sitt pensionskonto, 2,39% på ett år blir då 11.950 KR, på 10 år är det 119.500kr och i mitt fall då jag är 39 år och har 26 år kvar till pension så skulle jag alltså betala 310.700 kr till S&P för något som lika gärna kan förvaltas via en indexfond.

Det är möjligt att jag mina sista 5-10 år vill växla ner risken, men då kan jag ju göra det själv och välja lite mer räntefonder.

Mer om detta i nästa inlägg!

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post652

Spamma Spammarna!

DagbloggPosted by Daniel Fri, February 05, 2016 11:00:58
Eller nu är det krig...

Nu har jag fått nog av SPAM. Inte för att jag får särskilt mycket (misstänker att mycket fastnar i diverse SPAM-filter), men snarare att man accepterar den lilla mängd man får som ok. Det är det inte!

Här är ett enkelt recept hur man fixar SPAM-mail:

Jag fick följande mail:
Det ser ut som att jag har skickat det till mig själv men går man in och kollar i mail-huvudet så får man följande information:

Dvs, man ser var mailet har skickats ifrån.

Sen kollar man upp ip-addressen på nätet. Det kan man göra här till exempel
Då får man fram följande information:
Sen är det bara att skicka mail tillbaka och be dom sluta SPAM!

*Släpper microfon från axelhöjd*

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post651

Det ständiga kriget

DagbloggPosted by Daniel Tue, November 18, 2014 14:34:20

Det pågår ett ständigt krig på min dator. Kriget om dom 11 platsera för Windows Icon Overlay. Av någon anledning så har någon på Microsoft valt att programmera så att man endast kan ha just 11 stycken olika överlagringsiconer. Vad är då en överlagringsicon? Jo, om man installerar program som till exempel dropbox, SkyDrive eller andra versionshanteringsprogram så kommer dessa med. Dom visar sig som små ikoner över filerna i mappar, och även ikoner på mappar, som talar om i fall filen/mappen har ändrats eller är senast uppdaterad.

Problemet är att dessa program kräver 8-9 stycken sådana ikoner var, vilket gör att när dom försöker registrera dom på datorn så blir det kaos. I registret finns en nyckel som heter:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiers

Det är under denna nyckel man hittar kaoset. Sen ser man hur varje gång det kommer en programuppdatering, hur programmerarna försöker hitta nya sätt att få sina nyckar överst i listan. Det är nämligen dessa 11 som används, dom andra ignoreras. Just nu vill jag endast att Tortoise ska använda dessa, så jag har låtit dom få vinna med hjälp av mig. Men man ser ju hur dom andra programmen försöker komma längst upp på listan genom att lägga till mellanslag som första bokstav eller ett citationstecken.

Känner mig lite som FN när jag får sitta och medla mellan dom... • Comments(0)//blogg.yings.se/#post644

Det här med crossfit...

DagbloggPosted by Daniel Fri, September 05, 2014 12:35:08


 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post641

Åter igen

DagbloggPosted by Daniel Mon, March 17, 2014 10:23:43
Oj, tiden springer iväg. Jag insåg när jag kikade in här att jag inte skrivit något på 3 måndader (igen...).

Nåja, jag har ju inte lovat en stadig ström av poster heller.

Vad har hänt sedan sist? Jag har äntligen kommit igång med träningen igen! Efter att ha varit hos läkaren ett upprepat antal gånger fick jag till slut två olika astmamediciner utskrivna till mig. En som innehöll kortison för att lindra retningarna i luftrören och en som var för att utvidga andningsvägarna. Efter en veckans användande så gav sig hostan till slut och jag vågade börja träna lite smått.

Jag har mest kört gym och inomhusträning sedan dess men har också vågat mig ut på några korta löppass, men det verkar hålla. Skönt. Nu gäller det bara att hämta tillbaka allt man har tappat under vintern.

Jag har också insett att jag förra året brände bort ganska mycket muskler under träningspassen, varför jag har satsat lite extra på gymbesöken. På sats har dom startat en ny sorts träning som dom kallar för Prformance (ja det stavas så) som är något cross-fit-liknande pass som jag börjat gå på. Där bygger man upp lite funktionell styrka genom att köra fler reps men också med tunga vikter.

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post628

Sysselsättning

DagbloggPosted by Daniel Tue, January 14, 2014 19:50:07

Eftersom jag inte kunnat träna sedan i september, på grund av en riktigt seg förkylning så har jag börjat fundera på vad jag ska syssla med istället. Under julen så blev det mycket liggandes på soffan och snörvlande, men nu när förkylningen börjar släppa lite så växer lusten att göra saker större och större.

Igår kväll när jag låg och stirrade i taket och försökte somna så kom jag på att jag borde kolla upp när fortsättningskursen på ryska går. Jag gick ju den första kursen för ett tag sedan men struntade i att anmäla mig till forstättningskursen. Så i natt skickades anmälan in och imorse fick jag bekräftelse på att jag börjar kursen redan på torsdag! Oj, är nog bara förnamnet. Så nu sitter jag här igen, på stadsbiblioteket och försöker tyda dom ryska bokstäverna som jag skrev ned för två år sedan. Min handstill måste ha ändrats markant sedan dess för jag begriper nästan inget alls! • Comments(0)//blogg.yings.se/#post627

Dags att ta tag i saker

DagbloggPosted by Daniel Fri, January 03, 2014 22:16:59
Jodå, eftersom jag inte riktigt känner för att blogga om träning längre så tänkte jag börja använda bloggen till något vettigt istället. Eftersom det är mörker och trist ute nu så är det ju perfekt att sitta inne och titta på film istället så varför inte inleda året med lite filmbloggande?

Det finns ju grymt mycket bra filmer att tipsa om så det ska bli lite listor här framöver.

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post622

Kanske världens bästa reklam

DagbloggPosted by Daniel Tue, October 22, 2013 09:46:45
Synd att dom andra bolagen inte har någon humor bara...

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post621

Hej, minns du mig?

DagbloggPosted by Daniel Mon, October 07, 2013 22:27:49
Oj, det var ett tag sedan jag skrev här. Fick igår ett argt sms av Alma att genast blogga så jag får väl se till att göra slag av saken nu.

Min tanke var att skriva något om den misslyckade Ironmantävlingen i augusti, men har väl av olika anledningar dragit mig lite för att sätta ner det i ord så att säga. Det är inte säkert att det blir av denna gången heller iofs, men jag kommer i alla fall igång med att skriva lite.

Äsch, nu skriver jag lite om det i alla fall. Jag tror jag har sagt det snart tusen gånger ändå. Det som hände var helt enkelt att jag kom hem från Italien, jobbade några dagar, men så på torsdagen började jag känna mig lite febrig så stannade hemma från jobbet i hopp om att vila bort det. Tävlingen var då 9 dagar bort, men dessvärre släppte inte febern förrän på tisdagen veckan efter. Jag hade hoppats på att kunna komma ut och köra ett kortare pass på onsdagen sen men valde att vänta med det. Planen var hela tiden att starta om allt kändes ok, så jag packade allt, åkte ner till Kalmar och skrev in mig (och allt vad det innebär). Stämningen där nere var som vanligt fantastisk!

På fredag morgon kände jag mig tillräckligt ok för att cykla en sväng men kände ganska snart att jag inte var helt ok trots allt, så på eftermiddagen (dagen innan tävlingen) tog jag beslutet att inte köra. Jag kan ju erkänna att jag flera gånger velade och hade väl lite av en plan att starta ändå men sen hoppa av, kanske efter simningen. Dock så insåg både jag och mina vänner att det skulle vara svårt att sluta, så beslutet att inte starta alls var nog inte så dumt.

Det var också väldigt tacksamt att höra stödet från alla kring mig, även oväntat stöd från håll som jag inte riktigt hade väntat mig!

Vi hade istället en trevlig helg nere i Kalmar, min syster och systers barn var också där nere så vi fick lite tid att umgås också.

Ett plus med helgen var att man som anmäld till 2013 års Ironman kunde föranmäla sig till nästa år. Så nu är det också klart!

Så vad är planen nu? Tja, snart får jag väl lägga upp en ny kategori med IM 2013/2014 och skriva lite om den träningen där. Jag har lite idéer om hur jag ska lägga upp träningen, vad jag ska ändra på, vad som har funkat bra, och så vidare. En stor ändring detta året är att jag inte kommer ha någon personlig coach, i alla fall inte med SSC. Kanske att jag skaffar någon lite senare under året, men till att börja med hade jag tänkt att försöka sätta ihop mitt schema själv.

Just schemat är det lite dåligt med just nu, eftersom jag också har börjat jobba på min nya hemsida som ska logga just träning. Den hållet på att ta form, men jag har inte planer på att visa upp den än så det får vänta lite till.

En annan liten hobby som jag i dagarna har börjat intressera mig för är antik-auktioner. (Ja, som att jag inte kan ruinera mig på andra sätt...). Det började med att jag googlade lite på det svärd som jag en gång fick av mormor. Efter lite klickningar så hade jag hamnat på en auktionssida där dom auktionerade ut ett liknande svärd, och även en massa andra roliga saker. Så just nu har jag lagt ett bud på svärdet, funderar på att lägga bud på några vinflaskor och kanske, kanske ett annat svärd. Ja, vi får se vad pengarna räcker till helt enkelt.

Jag har också lite planer på att börja åka längdskidor denna vintern så en längdskidutrustning ska snart inhandlas. Jag antar att jag är lite för sent ute för att köpa något på rean men å andra sidan vem vill ha andrasorteringen eller förra årets skräp? Nej, här ska köpas det dyraste och senaste som med allt annat jag gör haha

 • Comments(1)//blogg.yings.se/#post619

Löpteknik

DagbloggPosted by Daniel Tue, August 21, 2012 13:29:25

Jag snor denna rakt av...

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post586

Dagligt slit och släp

DagbloggPosted by Daniel Tue, May 22, 2012 22:47:11

Jag har äntligen börjat komma igång med träningen igen. Så här lagom dags efter att jag la ner min träningsblogg, men så är det kanske. Förra veckan blev det totalt över 20 mil på cykel (min nya kärlek). Det visade sig att man orkar cykla långt mer än vad man tror, bara man håller ett bekvämt tempo hela tiden. Att det dessutom har varit fantastiskt väder gjorde ju inte upplevelsen mycket värre.

Ikväll var jag ute och sprang en runda, även det var rekordlångt för i år. Riktigt skönt att vara igång igen som sagt. Jag får akta mig lite för att inte överanstränga kroppen nu i början men det är svårt att hejda sig när man väl börjat. Dessutom så funkar ju löpningen som en slags terapi. Man hinner gå igenom så mycket tankar under tiden man springer, så ju fler bekymmer man har destå längre springer man.

Jag hörde på vetenskapens värld igår att det tydligen var bevisat att man tänkte bättre efter löpning dessutom. Vet inte hur mycket det ligger i det, men vi kan väl säga så.

Denna vecka blir det inte så mycket cykling. Ska försöka vila ett knä som är lite överansträngt, men för hoppningsvis så kan jag ge mig ut igen nästa vecka. Kanske inte följer med Kristin och gänget som tränar inför IM denna gången, eller så hänger jag bara på dom ett tag och vänder innan så det inte blir riktigt lika långt. Får se vad knäet säger helt enkelt.

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post585

Bloggrobotar

DagbloggPosted by Daniel Thu, May 10, 2012 20:09:58
Till och med bloggrobotarna (web crawlers) har slutat läsa min blogg. *Snyft*

 • Comments(3)//blogg.yings.se/#post584

Träningsbloggen är död

DagbloggPosted by Daniel Wed, April 25, 2012 22:54:03

Ja, det här med att ha en träningsblogg när man inte kan träna känns ju bara som en låsning så jag tror jag övergår till att ha en vanlig äventyrsblogg som tidigare.

Just nu är jag inne på min andra antibiotikakur det senaste året. Jag har en hosta som inte verkar vilja släppa och har haft en drös andra bekymmer hela våren nu.

Snart börjar seglingssäsongen dock så då kan man sitta still i båten och njuta istället. Ska bli nice det! Båten är sjösatt och Sebbe och jag var nere och fixade den nya antennen till VHF-radion ikväll. Riktigt snyggt blev det och vi var nog lika förvånade båda två att vi lyckades få dit allt. Det var nära att vi bröt ihop efter att ha provat säkert 5 olika sätt att mata in antenkabeln genom hela masten. Men lite medgång ska man ju ha ibland också. Nu återstår att fixa med elen inne i båten, dra antennkabel till radion och sätta den på plats. Sen ska det bli världshavssegling. (Östersjön är väl ett världshav eller?)

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post583

Det här med kärlek...

DagbloggPosted by Daniel Wed, December 14, 2011 03:52:32
Varför heter det egentligen kärlek när det uppenbarligen inte är någon lek?

Jag minns hur enkelt det var när man var liten. Då kunde jag ibland drömma om någon som gick på samma dagis och dagen efter var jag kär i just den personen. Hur enkelt som helst och eftersom man på det tiden inte var så noggrann med om kärleken var besvarad så var man i princip ihop därifrån (oftast tills jag drömde om någon annan).
På senare år så har det blivit allt svårare att bli kär i någon. Kanske för att man är mer försiktig att lämna ut sig? Eller är det för att man är rädd för att bli sårad?
En stor del av tiden på högstadiet gick ut på att gå runt och vara hemligt kär i personer som antingen inte visste om det eller som bara helt ignorerade det. Som för så många andra så var det nog mest bara en rörig tid.
Under min gymnasietid hade jag två stora förälskelser. Båda var i tjejer som jag tror inte riktigt visste om det. Den ena var en tjej som jag nog bara hade fått för mig var ointresserad, men jag minns ändå hur hjärtat missade ett slag varje gång våra ögon råkade mötas. Undrar vad som hände med henne?
Den andra tjejen gick jag och spanade på hela sista året innan jag tillslut vågade gå fram och fråga om hon ville följa med som date på studentbalen. Hon gick i en klass under oss och svarade till slut ja. Dessvärre så skulle det visa sig att hon hade svarat ja bara för att hänga med sina polare som också hade blivit bjudna på balen. Så efter middagen tackade hon för sig och försvann och sa nog inte så mycket mer till mig den kvällen.
Har det blivit enklare nu då? Jag bor ju som singel i vad dom säger är världens singeltätaste stad. Nej, inte precis och jag undrar ibland vad det är som är felet. Letar man på fel ställen? Är det så att folk inte vill bli tillsammans, eller kanske att dom som villa ha förhållanden redan har skaffat det och så står jag där som den där udda strumpan som ligger längst ned i tvättpåsen?
Nja, sådär riktigt illa är det kanske inte men man börjar ju undra lite ibland.

Fortsättning följer...

 • Comments(2)//blogg.yings.se/#post578

Apropå...

DagbloggPosted by Daniel Sun, November 27, 2011 16:22:00

Hej,

jag var hos er idag och åt brunch. Allt i brunchen var verkligen superbra, god mat och varierande utbud. Det enda som jag tyckte var riktigt dåligt var att ingen dryck ingick i priset. Ni tar 235 kr för en brunch, som är rimligt för den goda kvalitén ni har på maten men att ta 28 kr för en kaffe som man dessutom får ta själv i en automat är för bedrövligt. Vad kostar en sådan kaffe för er? Antar att ni gör en vinst på 300-400% på kaffeförsäljningen, men är det inte bättre att ta ut den vinsten på annat och få nöjda gäster istället? Ett glas juice för 30 kr till maten kändes heller inte så prisvärt. Visserligen var det inte juice från någon automat utan färskpressad juice, vilket jag kan förstå kostar lite mer.

Jag hörde flera som tyckte att det var konstigt att ingen dryck ingick i priset och jag kan själv inte se mig själv att varken rekommendera andra att gå till er eller själv komma tillbaka.

Bästa hälsningar

Daniel Ying

 • Comments(0)//blogg.yings.se/#post575
Next »