Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Bluff

InternetPosted by Daniel Wed, June 30, 2010 08:40:44

Det här med vad man får och inte får göra på internet är ju lite svårt att sätta sig in i. Vissa liknar ju illegal nedladdning med att man går in och snor något i en affär (gammal TV-reklam) bland annat.

Jag fick ett mail från adobe acrobat för inte så länge sedan där dom bad mig att gå och ladda ner deras nya programvara adobe acrobat 2010. Deras hemsida var lämpligt nog adobe-acrobat-upgrade.com och man skulle glatt klicka på länken för att få ladda ner deras uppdatering gratis.

Lite smått suspekt och mycket riktigt, när man kikar på vilka som står bakom länken så är det ett annat företag som säljer en precis lika dan programvara som istället heter PDF Reader/Writer 9.0.

Hela sidan ser väldigt lik ut adobes tidigare sidor och man kan nog lätt luras av att det faktiskt är den äkta varan om man inte kikar runt lite misstänksamt och inser att det fakiskt inte någonstans står adobe på hela sidan.

Man får passa sig på nätet helt enkelt....

Jag gillar hur dom dessutom gjort klassiska felstavningar i texten, bland annat "50% faster then previous versions".

  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post474

Lura nätet

InternetPosted by Daniel Tue, February 09, 2010 10:05:22
Ibland vill man ju kolla på vissa klipp på youtube som är låsta i vissa delar av världen. Till exempel så är National Geografics kanal låst utanför usa. Som tur är kan man använda sig av lite proxysurfning då.


En bra länk är:


http://www.publicproxyservers.com/


Här kan man lista proxyservers efter land eller region och välja den som är lämpligast.


Exempel:
Försök titta på det här klippet:
http://www.youtube.com/watch?v=Qb_mhiRJBcc


Sen prova det genom proxyn:
http://www.xinproxy.com/browse.php?u=1dfc9a96b88ebd9fOi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL3dhdGNoP3Y9UWJfbWhpUkpCY2M%3D&b=5&f=norefer

  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post432