Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Experimentet Del 2

ExperimentetPosted by Daniel Thu, July 07, 2011 21:47:22
Ja, som sagt, ska jag göra något så kan jag ju aldrig göra det lite måttligt utan det ska vara fullt ut eller inget. Just nu har jag fastnat lite i träningssvängen igen och tänker köra fullt ut ett par veckor i alla fall.

Idag var jag på sats och tränade för första gången. Bokade en tid med en personlig tränare den 8:de augusti. Passade samtidigt på att mäta mitt kroppsfett och har tänkt se hur det ändras på en månad så nu kommer jag bli ännu hårdare med träning och vad jag äter (från och med måndag).

Har funderat på att testa lite med personlig tränare och se hur det funkar. Det kostar ju skjortan men kan vara värt det om det ger resultat. Plus, det skulle vara skönt att få ett bra schema och inte behöva tänka så mycket på vad och hur man ska träna.

Till mötet med den personliga tränaren ska jag också anteckna vad jag äter och dricker under 3 dagar, men som vanligt så måste jag ju överdriva det hela så jag kommer notera allt jag äter och dricker fram tills dess. (Ja, kanske inte allt under seglingsveckan men allt annat...)

Så vad är målen då? Hade tänkt se om jag kan minska lite på kroppsfettet framför allt. Man har ju lagt på sig lite på sista tiden och jag hade nog trott jag skulle springa av mig det under marathonträningen men icke, så nu får man ta i med hårdhandskarna lite istället.

En bra sak med att skriva upp allt man stoppar i sig är ju att man kanske måste granska sig själv lite mer. Kanske inte dricka så mycket cola och inte äta så mycket chips och godis. Förut har jag nog inte brytt mig så mycket om det men nu mera så märker man att det inte är lika lätt som det var tidigare.


Så var startar jag då? När jag mätte mig så fick jag följande värden (Kalipermätning):

Biceps: 6.5 mm
Triceps 16 mm
Mage: 16 mm
Skuldra: 16 mm

Enligt deras tabeller så gav det mig 22.4% kroppsfett. Målet är att kanske nå 15-16%.
Enligt vågen så vägde jag 87.8 kg i morse. Där är jag nog ganska nöjd, kanske komma ner till 86 men inte mindre.

  • Comments(1)//blogg.yings.se/#post552

Experimentet dag 4-5

ExperimentetPosted by Daniel Sat, February 19, 2011 10:17:25
Egentligen så rullar det på bra måste jag säga. Har man lagat en stor kycklinggryta så är det ju inte svårt att fylla upp magen med den utan att behöva handla något annat.


Jag kan ju erkänna att det kanske blir lite tråkigt när man äter samma mat till lunch som till middag, så kanske att man borde ha något system för hur man ska byta rätter varje dag. Det blir något som jag får fundera på i nästa del av experimentet.


Nu under helgen så fick jag besök av min bror så jag har pausat experimentet lite, tråkigt att behöva hålla på med det samtidigt som han är här ju.


Dock så hade jag i fredags ändå kvar lite drygt 100 kr att handla för så det hade nog lätt funkat att klara helgen på det och till och med få lite över. Inte så illa måste jag säga!

  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post501

Experimentet dag 3

ExperimentetPosted by Daniel Wed, February 16, 2011 20:50:39
Klev upp på vågen i morses och blev lugnad av att jag fortfarande vägde 88,3... Dvs jag rasar inte ner i vikt i alla fall.


Idag blev det lite knäckemackor till frukost, samma lunchlåda som igår och nu ikväll håller jag på och kokar kycklinggryta efter eget recept. Kokar en hel kyckling tillsammans med, morötter, potatis, lök, äpple, röd currypasta... Luktar ljuvligt!


Var en sväng förbi affären och handlade på mig lite äpplen och potatis också.


Potatis 20.78 kr

Äpple 12.13 kr


så nu har jag bara 116 kr kvar att handla för. Får se när jag måste handla nästa gång.

  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post499

Experimentet dag 2

ExperimentetPosted by Daniel Tue, February 15, 2011 22:52:51
Kliver upp på vågen på morgonen och den visar 88,3 kg. Lite konstigt att det har hänt så mycket redan så jag får kanske skylla på att jag slarvade lite med maten i söndags också.


Idag blev det en macka och lite färskpressad apelsinjuice till frukost. Till lunch kunde jag avnjuta gårdagens lyxmiddag. Det kommer att bli en dag till med samma matlåda men imorgon måste jag laga till något. Funderar på att hitta på något kul med kycklingen innan den rymmer på egna ben ur kylen.


Ikväll så slapp jag tänka på mat eftersom jag var hemma hos Niclas och Karin och fick äta supergod middag där. Lax som var marinerad i apelsin och dragon, ungsbakad och övertäckt med nötter. Till det serverades rostade rotfrukter i ugnen. Gott!!!  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post498

Experimentet dag 1

ExperimentetPosted by Daniel Mon, February 14, 2011 20:17:42
Idag har jag handlat följande saker:

1 liter mellanmjölk 7,90

Knäckebröd 550g 16,95

Kyckling hel, 25,70

Diskmedel 700 ml 32,95

Morötter 1 kg 9,95

Gul lök 0,32 kg 2,54

Potatis 0,54 kg 4,83

Total summa: 100,82


Jag tar med diskmedlet i min budget eftersom jag kommer äta en del pasta och ris som jag redan har. Tänkte att det kommer jämna ut sig.

Frukost åt jag en macka och den sista filen jag hade hemma. Till lunch idag åt jag spagetti och Tonfisk, med lite pesto. Inte direkt spännande men jag orkade inte fixa något ordentligt igår kväll så det fick duga. Ikväll lagar jag en currygryta på potatis och morötter och lite purjolök. Tillsammans med det serveras det ris.

Kvar att handla för: 149,18 kr.

  • Comments(2)//blogg.yings.se/#post497

Mitt experiment

ExperimentetPosted by Daniel Thu, February 10, 2011 23:28:58
Ja, så kan vi nog kalla det. Mitt experiment. Nästa vecka ska jag börja mitt experiment. Vad gäller det då undrar man nog? Jo, jag har retat mig lite på att jag känner att jag ibland lägger lite väl mycket pengar på mat varje vecka. Ni vet, man går och handlar lite då och då, endast det man behöver eller är sugen på för stunden. Inget blir direkt planerat. Det känns som att man slänger bort lite väl mycket pengar på mat helt enkelt.


Droppen var nog när jag kom på att jag köpte 4 stycken citron-plommon (ja dom heter så) för 87 kr. Insåg det inte förrens när jag kom hem och kollade på kvittot som av en slump. Annars så bara man drar kortet i affären utan att tänka på vad det kostar.


Så tillbaka till experimentet. Vad jag ska göra är att klara mig på en väldigt låg summa under en eller två veckor. Helst borde det ju vara två veckor men frågan är om jag orkar så länge. När jag bodde i Linköping såg jag en gång en artikel om hur man kunde klara en hel vecka på 117 kr, men då var det bara lunch och middag, så man får kanske räkna med lite mer om man ska ha frukost också, plus att det troligen har varit lite inflation sedan dess.


Vad kan vara en lagom summa då? 200 kr kanske? Kan man klara sig på 200 kr i en hel vecka? Det kanske ska bli mitt experiment till att börja med. Nåja, jag ska vara snäll mot mig själv och säga 250 kr. Reglerna är följande: Jag får bara använda mina 250 kr till mat, som middag, lunch och frukost. Inga snacks eller annat får köpas vid sidan av. Sånt som jag redan har hemma behöver jag inte köpa, så som kryddor och annat tillbehör. Det jag ska köpa är alltså basvarorna.


Experimentet börjar på måndag och jag kommer att redovisa allt jag äter här. Ska lägga till att jag när experimentet börjar väger 90,5 kilo.

  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post496