Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

MFC

ProgrammeringPosted by Daniel Sat, March 28, 2009 09:33:33

Upptäckte av en slump igår att det har dykt upp en massa nya snygga funktioner i MFC (Microsoft Foundation Classes). Det var ju i princip det som fick mig att börja med lite avancerad programmering men efter att jag upptäckte C# och .NET har jag inte hållt på så mycket med det.

I grunden så bygger ju båda språken på samma sak, men att hålla på med MFC är lite krångligare än C#.NET. Å andra sidan så är möjligheterna i MFC, som bygger på C++, ganska obegränsade. Oftast när man vill göra något som inte finns i .NET världen så får man ju ändå importera något C++ API från Windows.

Nu har jag fått för mig att jag ska ta och börja kika lite på MFC igen. Många påstår nog att det är lite utdött nu, eller som någon sa i ett forum "... för dom dinosaurierna som fortfarande håller på och bygger desktop applications..". Nåja, någon måste ju göra det också.

Det som är spännande med MFC är ju att här får man (oftast) se alla bitarna, och hur de hänger ihop. Till skillnad från C#.NET där man till exempel missar många bitar av hur events och knapptryckningar verkligen går till. Visst är det mycket svårare (och bökigare) att skriva saker i MFC men priset blir mycket mera värt när det fungerar.

Jag funderar bland annat på att göra klart det där pokerprogrammet som jag haft hängande i snart 10 år nu. Jag hade ju en fungerande text-version men drömmen vore ju att sätta på lite grafik och ett GUI i Windowsmiljö istället.

Det blir min lördag det.

  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post314