Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Sportdryck

ReceptPosted by Daniel Mon, April 25, 2011 12:02:00
Jag har kommit fram till ett bra recept på sportdryck. Man kan göra det på nästan all sorts frukt, bara så länge man får ihop lagom med smak.

1) Jag brukar ta 2 lime eller 2 apelsiner, pressa dom och sedan sila den pressade saften genom en te-sil. Det sista gör jag för att jag brukar hälla den i mitt vätskesystem (camelback) och inte vill att fruktköttet ska täppa igen det.

2) Blanda ner 1 dl druvsocker (eller efter behag).

3) 2 kryddmått havssalt. Tydligen ska man använda Seltin egentligen men jag har alltid kört med havssalt och det funkar säkert lika bra med vanligt salt. Tänk bara på att om du använder något annat än havssalt så bör man bara ta 1-1,5 kryddmått.

4) Blanda ut med vatten. Brukar bli ca 1,5 liter totalt när jag har hällt i vattnet.


En viktig sak är att smaka av det hela innan du ger dig ut på långpasset. Gjorde misstaget att inte göra det en gång och hade på tok för salt...

  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post527

Kycklinggryta

ReceptPosted by Daniel Wed, February 16, 2011 22:04:32
Du behöver:

1 hel kyckling

4 stora potatisar

3 stora morötter

2 gröna äpplen

1 lime

1 lök

2 dl grädde

1 grönsaksbuljong

1 tsk salt

Svartpeppar

1 tesked dragon

4 teskedar röd currypasta

1 liter vatten


Gör:

Skär kycklingen i lite mindre bitar, klubborna, dela brösten på hälften osv. Koka upp vattnet med buljongen, dragon och salt. Skicka i kycklingen. Hacka lök och morötter och kasta i dom med. Koka en halvtimme ca, Skiva morötter och potatis och släng i dessa också. Lägg i currypastan. Koka en stund och tillsätt sedan tärnade äpplen, pressad lime (hela) och låt det sjuda tills köttet börjar ramla av benen. Slå på grädde och låt småkoka medan du smakar av. Klart!

  • Comments(2)//blogg.yings.se/#post500

Gröt

ReceptPosted by Daniel Mon, January 12, 2009 22:24:52

Gröt anses ju ofta som ganska tråkigt men jag har på senare tid fått lära mig att gröt faktiskt kan vara ganska gott bara man hittar på lite mer med den än bara koka havregryn.

Ikväll kom jag hem efter ett monsterpass på gymmet utan att ha ätit något på 9 timmar och lagade gröt. Måste säga att det nog var ett bra val, fast pizza var väldigt nära ett tag. Hur som helst här är dagens recept.

Grötmiddag.
2dl Grynblandning
½ dl russing
½ dl grovt hackad mandel
3 msk kokosflingor
½ krm salt
Rostade saltade solrosfrön att strö ovanpå

Observera att solrosfröna gör att gröten blir lite saltare så man ska inte ha mjölk i tallriken, drick ett glas mjölk till istället och fyll ut med lite knäckemackor med leverpastej.

  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post266