Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Sjuk helg

DagblogPosted by Daniel Mon, December 08, 2008 11:22:20

Ja, så var helgen över och jag har legat sjuk hela helgen. Imorse vaknade jag och kände mig för första gången lite bättre i alla fall. Det börjar likna något nu. Är hemma idag med, men hoppas kunna gå till jobbet imorgon.

Lite reflektioner över att vara sjuk.
När man är sjuk och ligger hemma finns det inte så mycket att göra än att se på film. Av någon anledning så känns det lite för ansträngande att läsa, så att ligga i soffan, nedbäddad under ett täcke med bara huvudet utanför slappt liggandes på en kudde med halvöppen mun, tomt stirrande blick... Ja då kan man till och med se filmer man inte skulle drömma om att se i normal skick.

En film som utmärkte sig över alla filmer jag såg hette "Shark Swarm". Tyvärr så är det ett resultat av att man *host* laddar *host* ner slumpmässiga filmer genom att man tycker att namnet ser intressant ut. Hittade en film som hette "Shark Swarm 2008" och såg ut som en lovande skräckfilm.

Kolla bara på omslaget till filmen
Blog Image

Det är ju här som uttrycket "Don't judge a book by its cover" kommer in... Så här beskrivs filmen bland annat:

"En girig man vill omvandla en fiskarby till något som lockar dit turister. Han ser därför till att förgifta vattnet för att fiskarna i byn inte ska få någon fisk och därför sälja sina ägor billigt. Vad han inte hade räknat med är att giftet skulle mutera hajarna i vattnet som plötsligt och aggressivt börjar jaga i flock. Överst på menyn står alla människor i den lilla fiskarbyn."

Ett typiskt inslag i filmen var att man filmade en dialog med någon av huvudrollsinnehavarna sen ett klipp över till någon slumpmässig dykare som blir uppäten av hajar, klipp tillbaka till dialogen eller till nästa filmsekvens i handlingen. Själv satt man där och bara, Va? Vad hade den dykaren med handlingen att göra? Vem var han? Varför var han ute och dök mitt i natten? Detta upprepade sig minst 3 gånger under filmens gång och sista gången blev det nästan skrattretande.

Fast roligaste scenen i filmen var när det klippte till en simskola för barn nere på en strand. I scenen springer alla barnen upp från vattnet och simskolan verkar vara slut för dagen. Kvar på stranden står en liten flicka på 4-5 år som inte har badat. Simläraren (en snygg tjej i tight baddräkt förstås) går fram och frågar om hon inte i alla fall kan tänka sig att doppa fötterna i vattnet, även om hon är livrädd för vattnet. Flickan går motvilligt med på det och följer sakta efter simläraren som baklänges vadar ut i vattnet (... Ja vad tror ni kommer hända?). När simläraren står i knädjupt vatten byts hennes glada blick till någon slags orolig fundering? (Oskarnominering?) Något stötte på benet? Vad kan det vara? Nej det är ett stim av vithajar som jagar på 50-60 cm djupt vatten!!! Så simläraren blir uppäten när den lilla tjejen som var rädd för vatten från början står och tittar på. Nästa scen kommer flickans mamma och hämtar henne nere på stranden och pratar oavbruten i mobiltelefon. Förstås så lyssnar hon inte på flickans protester över att det är något i vattnet utan packar in flickan i bilen och åker iväg. Klipp till dykar som simmar planlöst i vattnen...

Ja som sagt en riktig höjdarrulle.

  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post241