Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Spelanalys

DagbloggPosted by Daniel Sun, October 02, 2011 19:41:31
Jag har insett att vissa spel är jag lite för analyserande i. I vissa fall kan det ju vara bra, då det gynnar en i spelet men i andra fall är det inte lika roligt. Sällskapsspel till exempel kan det hända att jag ibland använder lite för mycket tankekraft istället för att bara ha kul.

Ett exempel är till exempel alfapet. Nu spelar jag ju inte så mycket alfapet men däremot så spelar jag wordfeud på telefonen och vissa där har ju antytt lite att det inte är så kul att spela mot mig eftersom jag lägger lite för tunga ord (för mycket poäng alltså). För mig så blev spelet ganska snabbt ett spel som går ut på att optimera antalet brickor du lägger ut mot antalet poäng du får. Det tog några dagar att komma på den riktiga taktiken man ska använda. Ska jag vara ärlig så tycker jag inte det är något snyggt att använda den, men den är en vinnande taktik däremot.

I början ville jag bara lägga så långa och krångliga ord som möjligt men jag har kommit på att kortare ord som hänger ihop med dom redan lagda orden är mycket bättre. Samt att bygga på redan lagda ord. Sen letar jag också mycket efter platser som man kan lägga en eller två bokstäver på rutor som ger 3 gånger ord eller bokstav. Lyckas man få in några sådana under spelets gång så har man i princip vunnit.

Detta har också gjort att jag har börjat memorera korta ord, ord på två bokstäver. Funderar man lite så inser man att det finns mindre än 200 sådana och kan man dom flesta av dom, eller dom vanligaste så kan man lätt krossa sin motståndare.

  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post569