Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Hallsta Triathlon

IM 2012/2013Posted by Daniel Sun, June 09, 2013 09:08:30
Söndagen den 26 maj 2013, körde jag min första Triathlontävling i Hallsta Hammar. Det var en olympisk distans som skulle avverkas, men med lite kortare simning än vanligt. Distanserna var 750 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning.

Jag var väl förberedd och taggad inför tävlingen. Hade kört ett bra cykelpass dagen innan men kanske inte så mycket simning innan loppet. Det skulle visa sig att just simningen gick dåligt.

Starten var liggandes i vattnet vid en tänk linje mellan en boj och en brygga. Det var ca 50-60 som startade samtidigt, både lång och kort motion. Jag försökte lägga mig på 3:e eller 4:e ledet vid starten men ändå blev det ganska trångt efter starten. Man skulle simma upp till en boj, vända och sedan ner till en boj för att åter igen vända och sedan gå rakt mot målet. Det kändes aldrig som att jag kom in i någon bra rytm och kan hade lite andnöd hela tiden så det var tvåtakts-andning som gällde hela tiden. Det gick tungt och långsamt, jag såg flera bröstsimmare simma vid sidan om mig. På slutet av simningen var det dessutom så grunt att man inte kunde ta ordentliga crawl-tag utan man fick liksom böja in armen under kroppen. Botten var dyig så man ville heller inte köra ner händerna i dyn.

Väl uppe ur vattnet var det bara att småspringa ca 100 m in till växlingsområdet, av med våtdräkten och på med hjälm, cykelskor, nummerlapp och ge sig ut på cyklingen. Denna biten var den roliga. Här blev det skön fart och jag försökte dra om flera stycken under cyklingen. Efter ungefär halva cyklingen kom jag på mig själv med att jag måste spara mig lite inför löpningen också. Hade ett ordentligt flås under hela cyklingen.

Själva cykelbanan var en slinga som gick ut från växlingsområdet som man sedan vände 180 grader på för att sedan cykla förbi växlingsområdet och därefter vända igen 180 grader och köra tillbaka till växlingsområdet. 6 sådana varv skulle man köra.

Ett av misstagen som jag tror jag gjorde efter cyklingen var att inte trampa ur benen sista biten innan växlingen. Det gör man för att bli av med lite av mjölksyran som byggs upp under cyklingen. Så när jag växlade och gick ut på löpningen var benen riktigt tunga och stumma. Det kändes omöjligt att springa 10 km på dom.

Löpbanan var också den en slinga som man sprang 2,5 km ut och vände tillbaka till målet, så man skulle alltså springa två sådana varv. Efter första 2,5 km började det lätta upp lite och jag passade även på att dricka lite vid en vätskestation.

Sen var det bara att mala på, ut igen på andra varvet. Nu mötte man många som gick i mål, men det var bara att knega på. Tillslut fick jag stappla i mål och fick en sluttid på 2 timmar och 34 minuter. Jag gjorde ca 19 minuter på simningen, 1:18 på cyklingen och 56 minuter på löpningen.

Kändes ändå skönt att ha genomfört min första triathlontävling!

  • Comments(1)//blogg.yings.se/#post610