Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Vansbrosimningen 2013

IM 2012/2013Posted by Daniel Sun, July 07, 2013 22:11:31

Så var ännu en tävling avklarad. Riktigt trevlig var den, men kanske mycket berodde på vädret.

Vaknade upp till årets varmaste dag. Solen sken och inte ett moln på himlen. Mötte upp Chris, Polly och Sara nere vid Sumpans centrum och satte fart mot Vansbro. Det är ju en bit att åka, närmare 300 km, så hela resan tog ca 3,5 timmar. Väl framme slängde vi i oss lite mat, fixade startkuverten som innehöll badmössan (lila) och tidtagningsarmbandet. Sen var det dags att traska iväg till starten.

Eftersom startkuvertet delades ut vid målet så var det ca 2,5 km att gå till starten, en rätt lång väg att gå, så väl framme ville man mer än gärna hoppa ner i det kalla vattnet. En snabb omklädning, hoppa i våtdräkten och sedan gick vi mot starten.

När fållan öppnades så leddes man genom lite slussar, fick läsa av tidtagningsarmbandet två gånger och sedan gick man ned mot vattnet. Jag hade fått för mig att det skulle vara en samlad start med ett rep som skulle lyftas så jag gick i vattnet och började så sakta simma lite framåt för att hitta repet. Efter ett tag insåg jag att det inte fanns något rep utan tävlingen hade faktiskt börjat. Lustigt. Nåja, nu var det bara att paddla på.

Jag kom in i ett skönt lunk nästan med en gång. Det var många som passerades, och jag hade bestämt mig för att hålla mig på ytterkanten (vänstra) mitt i älven för att få hjälp av strömmen men också för att slippa simma på dom lite ovanare simmarna som gärna höll sig intill kanten.

Höger, vänster, höger, andas, vänster, höger, vänster, andas. Jag körde på med mig tretakt nästan hela tiden och det flöt på bra. Kände att jag gjorde bra fart genom vattnet och kom hela tiden ikapp fler och fler. Till slut började dom lila badmössorna ta slut och det började dyka upp gröna mössor från startgruppen innan. Det kändes stärkande att simma ikapp simmare från gruppen före, även om det lite då och då kom simmare med lila mössa som simmade om mig.

Tillslut så nådde jag böjen (efter 2125m) där man svänger upp och börjar simma motströms mot målet. Här kändes vattnet betydligt kallare men långt ifrån obekvämt. Jag såg genast att farten stannade upp lite men kände ändå att jag rörde mig framåt så jag bestämde mig för att fortsätta med min taktik att ligga lite längre ut och slippa trängseln vid kanten. Kunde dra förbi ett antal grönhuvade bröstsimmare även här.

När det var ca 500 m kvar kände jag att badmössan började glida av lite. Först tänkte jag att det får gå som det går men så kom jag på att mitt startnummer stod på mössan och jag mindes inte vad det var (behövde det för att hitta min påse med kläder efteråt) så jag började oroa mig lite för det. Tänkte till slut att det fick gå som det gick, den satt ändå fortfarande kvar lite grand kändes det som.

Dock så började plötsligt glasögonen läcka och jag insåg att det var badmössan som bråkade så jag fick stanna upp ett tag för att rätta till glasögonen och stoppa in badmössan i våtdräkten istället.

Sen var det bara att simma sista biten in i mål. Väl framme vid rampen så klev jag upp och registrerade tidtagningsbandet igen. Detta kunde man tydligen göra redan i vattnet men just då hade jag inte en tanke på det. Jag gick en bit in och satte mig på bryggan för att vila och hämta andan lite. Då kom en funktionär fram och frågade först om allt var bra, och jag svarade att det var ok. Först ville hon börja öppna upp våtdräkten vid halsen men jag sa att det var bra, men när jag la mig ner lite så kom det en till och dom började dra i våtdräkten. Skrattandes försökte jag förklara att allt faktiskt var bra och att jag bara lagt mig ned en stund för att det var skönt. Fick lite oroliga blickar från dom men när jag ställde mig upp igen så förstod dom att det inte var någon fara.

Så istället för att sitta där och vila, gick jag vidare in i målet och väntade på dom andra.

Jag fick en sluttid på 1.00.32, en helt ok tid och jag kände mig inte speciellt trött eller utsliten efter simningen heller. Ett gott tecken på att 800 m till inte är någon fara och att även lite cykling efteråt skulle kunna funka.

Chris kom in straxt efter mig på 1.10 och Sara som startade 24 minuter senare var snabbast med 57 minuter.

  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post617