Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Uppsala Triathlon 15 juni 2014, Race report

IM 2013/2014Posted by Daniel Tue, August 19, 2014 18:11:27
Min första triathlontävling för året blev Uppsala Triathlon. Jag hade anmält mig till denna eftersom jag skippade Hallsta Triathlon då jag tyckte det var lite för kallt i vattnet.

Packade bilen och drog dit på söndag morgon. Planen var att vara där lite innan starten så man kunde kolla igenom banan lite. Väl på plats så insåg jag att jag var väldigt tidig då jag skulle starta i Mastersklassen som startade kl 10. Jag var i Uppsala straxt efter kl 8 och kunde istället titta på när motionärerna ställde i ordning sina grejer i växlingsområdet. Dom skulle starta kl 9.

Simningen, 1500m

Simningen skedde i Fyrisån på en två-varvsbana. Vattnet var ganska kallt och luktade riktigt illa. Inga kallsupar idag tack! Eftersom det var två varv så fick man simma två gånger mot strömmen, men vattnet kändes i alla fall inte så strömt. Hade planerat på att simma på ungefär 30 minuter, och placerade mig ganska långt bak i simstarten. När starten gick så var det bara att veva på men såg ganska snart att jag låg nästan längst bak i fältet. Simningen gick trögt och såg på klockan när jag klev upp ur vattnet att det hade tagit 37 minuter. Aj aj, nåja det är bara att köra på.

Cyklingen 40 km

Alldeles i början av cykelbanan var en ganska brant backe som gjorde att man fick upp pulsen direkt. Cykelbanan var 4 varv så man fick passera denna backen 4 gånger. Resterande del av banan var blandad, några backar här och var men annars ganska flack. Hade en lätt motvind på vägen men man fick ju hjälp av den när man körde andra hållet så det gick på jämnt ut. Planen var att kötta på för fullt under cyklingen och sedan se hur det var att springa på trötta ben. Jag insåg under cyklingen att löpningen skulle bli rätt tuff med tanke på backen man skulle behöva springa sen. Min cykeltid blev 1:16 vilket ändå var rätt bra.

Löpningen 10 km


Löpningen var en 4-varvsbana som började med att springa upp för samma backe som vi hade cyklat plus ytterligare en backe upp mot Uppsala slott. Denna backen var knäckande, speciellt efter man hade 40km hård cykling i benen. Första varvet så fick jag börja gå efter 3/4-delar av backen och varje varv så började jag gå längre och längre ner. Fördelen var att man också fick springa nedför samma backe vilket gjorde att man ändå fick ett rätt ok snitt på löptiden. Totala löptiden blev 55:18.

Jag gick i mål på 2:52:23 och blev 9:a (av 10) i min åldersklass Masters 35-39. Nytt PB på olympisk distans!


  • Comments(1)//blogg.yings.se/#post636