Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Det ständiga kriget

DagbloggPosted by Daniel Tue, November 18, 2014 14:34:20

Det pågår ett ständigt krig på min dator. Kriget om dom 11 platsera för Windows Icon Overlay. Av någon anledning så har någon på Microsoft valt att programmera så att man endast kan ha just 11 stycken olika överlagringsiconer. Vad är då en överlagringsicon? Jo, om man installerar program som till exempel dropbox, SkyDrive eller andra versionshanteringsprogram så kommer dessa med. Dom visar sig som små ikoner över filerna i mappar, och även ikoner på mappar, som talar om i fall filen/mappen har ändrats eller är senast uppdaterad.

Problemet är att dessa program kräver 8-9 stycken sådana ikoner var, vilket gör att när dom försöker registrera dom på datorn så blir det kaos. I registret finns en nyckel som heter:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiers

Det är under denna nyckel man hittar kaoset. Sen ser man hur varje gång det kommer en programuppdatering, hur programmerarna försöker hitta nya sätt att få sina nyckar överst i listan. Det är nämligen dessa 11 som används, dom andra ignoreras. Just nu vill jag endast att Tortoise ska använda dessa, så jag har låtit dom få vinna med hjälp av mig. Men man ser ju hur dom andra programmen försöker komma längst upp på listan genom att lägga till mellanslag som första bokstav eller ett citationstecken.

Känner mig lite som FN när jag får sitta och medla mellan dom...  • Comments(0)//blogg.yings.se/#post644