Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Måndag 27 augusti

DagblogPosted by Daniel Mon, August 27, 2007 22:14:44

Tunnelbanetankar.
Det är lustigt... När jag sitter på tunnelbanan har jag hur mycket tankar och idéer som helst som jag vill skriva om här men när man väl sätter sig ner så står det helt still. Jag får kanske låta huvudet bearbeta det hela lite under tiden som jag skriver.

Hicka.
Ikväll fick jag lite av en skrämsel hicka när jag höll på och mixtrade med lite elkontakter. Under gårdagen så gjorde jag en ommöblering här hemma och idag skulle jag fixa några kontakter, till bland annat kylen. När jag höll på och mixtrade med kontakterna råkade jag komma åt strömbrytaren som satt på grenkontakten och det buzzade till och sedan blev kylen alldeles tyst... GaaaH! Jag blev genast rädd och förberedde mig på att få kasta ut en massa pengar på reparationer och förstörd mat.
Efter att ha dragit ut kylen en bit och konstaterat att den helt enkelt var död, så ringde jag till mamman till han som jag hyr lägenheten av för att höra med henne om det fanns någon garanti eller något. Som tur var så hoppade kylen igång precis när jag hade henne på tråden, så nu verkar den i alla fall fungera. Lite pinsamt att prata med henne samtidigt som kylen startade men jag är bara glad att den funkar.

Visitkort, CV och annat.
Jag har skrivit ett CV idag på jobbet som ska läggas ut på vårat intranät. Det är väl tänkt lite som en presentation av oss själva för företaget och är kanske i första hand tänkt för konsulterna, men vi på mjukvaruavdelningen får vara med på ett hörn vi också.
Till saken hör att jag också måste beställa visitkort med foto på. Ja det var ju lättare sagt än gjort. Dom andra som jobbat där längre fick lov att ta sina kort med en fotograf som var där men jag som anställdes senare fick ordna det på egen hand. Det slutade med att Niclas fotade mig lite idag och jag vet inte om jag ska tycka att det var bra eller dåligt. Jag låter helt enkelt ni som ser det här bestämma. Här är resultatet:

Imorgon ska jag ta med min egen kamera och testa om det blir bättre bilder med den. Å andra sidan så är det ju bara en liten svartvit bild man ska ha så det syns kanske ändå inte så mycket hur man än gör.

Finanskrisen.
Ekonomin går åt skogen säger ju en del men jag tror nog bara att det är en naturlig svängning som sker. Om man ser tillbaka på hur det sett ut i historien så har ju faktiskt alla kriser som varit kommit i 10-års perioder. 1976, 1987, 1997, 2001 och nu 2007... Det är bara att ta ut pengarna från banken och hålla i sig... Nja, jag tror iofs inte att det blir så farligt men på vissa marknader kan det kanske bli mer tydligt.

Det ryktas ju om att bostadspriserna börjar stagnera lite nu. Ja, till och med sjunka, men det vill jag se först innan jag tror på det. Å andra sidan så tror jag inte att det är rätt läge att köpa då ändå med tanke på att man inte har någon garanti på att de inte kommer sjunka ännu mer.

Jag läste om de stackars finansvalpara på Wallstreet vars bonusar sjunker eller i västa fall till och med uteblir på grund av den dåliga ekonomin. Stackars satar. Vi kanske ska ta och skicka lite av de omdirigerade biståndspengarna dit? Det går ju knappast ingen nöd på dem där precis.

Det hela är ganska sjukt egentligen. Ett annat exempel på viktiga bonusar är ju hos mäklarfirman Carnegie. Där var det ett par mäklare som blåste upp resultaten för att de skulle få större bonusar, vilket ledde till, när det blev upptäckt, att de ansvariga fick sparken och företaget tappade en hel del i värde. Ledningen gick till slut med på att betala tillbaka sina enorma bonusar, som de egentligen inte gjort sig förtjänta av men hur gick det då med de anställdas bonusar? Styrelsen beslutade i veckan att aktieägarna skulle få stå för förlusten medans bonusarna skulle betalas ut som vanligt till anställda med motiveringen att om de inte kunde betala ut bonusar så skulle all duktig personal fly över till konkurenterna. Hur sjukt låter inte det?

Det hela tyder ju bara på en överhettning av marknaden men dessvärre är det nog inte en marknad som någonsin kommer att kylas ned. Inte förrens vi står inför ett större börsras, men det får vi hoppas på att det inte sker.

  • Comments(2)//blogg.yings.se/#post81