Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Räntesänkningar

Ekonomi/FinansPosted by Daniel Thu, December 04, 2008 21:01:44

Jaha, så var det dags att sänka räntan den här gången då... Stefan Ingves må vara duktig på vad han gör men jag känner fortfarande inte som att man har något förtroende för dem. Det känns som att dom hela tiden gör ändringar i efterhand, det lär ju inte vara så svårt att göra det. Man tycker ju att dom borde på något sätt göra lite analyser om framtiden. Just nu verkar dom ju bara styra efter hur vägen ser ut bakom dem.

Deras största misstag var nog när dom höjde räntan med 0.5% straxt innan finanskrisen slog igenom ordentligt. Det andra misstaget var sedan att inte rätta till det misstaget utan, tvärt emot vad de flesta analytiker sade, fortsätta att vidhålla att den höjningen var befogad. Ryktet sa redan då att det hade varit jämnt läge i förhandlingarna i fall höjningen skulle genomföras, vilket innebär att det fanns befogenheter för att en höjningn inte var rätt i det läget.

Vad hände sedan? Hela ekonomin bara tvärbromsade och saker började falla ihop. Nu hoppas man ju att den idag så drastiska sänkningen kan förmå ekonomierna att våga satsa lite igen. Tyvärr så har ju saker redan skett som inte kan återställas med bara en enkel sänkning.

För den lilla medelmänniskan dock så är ju sänkningen välkommen. Bolånens räntor sjönk med mellan 1-1.5% vilket gör mellan 15000-22500 per år på 1,5 miljoner. Dvs 1250-1875 kr/månad.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.