Mitt livs äventyr!

Mitt livs äventyr!

Om bloggen

Jag vill att hela mitt liv ska vara ett äventyr. I den här bloggen delar jag med mig om saker som jag gör för att få vardagen till att bli mer som ett enda stort äventyr.

Västerås Triathlon 15 juni 2014, Race report

IM 2013/2014Posted by Daniel Tue, August 19, 2014 18:11:59

Planen inför Västerås var att jag skulle lägga allt krut på löpningen. Det innebar att jag skulle hålla tillbaka lite på cyklingen för att kunna maxa ut på löpningen.

Simning 1500 m

Simstarten var en mass-start från stranden. Jag ställde mig i tredje eller fjärde ledet och lät dom flesta sticka iväg innan jag själv satte igång. Mastergruppen startade 2 minuter före motionärerna den här gången vilket gjorde att ett par av motionärerna började komma ikapp efter ungefär 3/4-del på simningen. Efter 500 meter skulle man springa upp på land och sedan hoppa ner i vattnet på andra sidan av en pir. Resterande biten av simningen gjorde man i småbåtshamnen och en liten del av Svartån. Simningen gick långsamt vid denna tävlingen också, jag kom upp efter 37:46. Trodde jag skulle vara snabbare den här gången men icke! Nåja, det var bara att växla till cykeln och köra vidare.

Cykling 40 km

Ut på cykelbanan som var en 5-varvsbana. Vinden hade börjat ta i mer och mer och man cyklade ut i medvinden för att sedan vända in och köra i motvind. Därefter rundade man växlingsområdet och målområdet för att sedan åter ge sig ut. Cyklingen kändes bra och jag tryckte på lite mer än planerat under tiden. Passade på att få i mig lite energi och såg till att dricka lite också. Vinden började blåsa mer och mer och jag tror det blåste 6-7 m/s på sista varvet. Fick en cykeltid på 1:12:23, klart bättre än i Uppsala.

Löpning 10 km

Jag växlade snabbt och gav mig ut på löpningen. Där skulle man springa 3 varv på en ganska krånglig bana men det var bara att följa efter alla andra och där det var extra svårt stod alltid en funktionär och pekade var man skulle springa. Efter ca 1 km tittade jag ner på klockan och såg att jag sprang i 4:50 fart. Det gick ruskigt snabbt! Kände att jag kunde pina på ganska bra, trots att jag hade gjort en lite för tung cykling. Jag försökte hålla upp farten hela tiden och undvek att dricka något vid vätskestationen. Tempot minskade ner till 5:10 några gånger och jag insåg att jag började tappa mitt mål att springa på under 50 minuter. Sista varvet insåg jag att jag också behövde dricka lite trots allt. Tyvärr så var sportdrycken dom serverade alldeles för utspädd så den gjorde inte så mycket nytta. Bet ihop och kämpade mig igenom dom sista kilometerna. Fick en löptid på 50:36 vilket ändå var årsbästa på milen.

Totalt så fick jag en tid på 2:44:04 och blev 23:a av 25 startande i klassen Masters 35-39. Nytt PB på Olympisk distans!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.